Doorgaan naar artikel

Lidl gelooft niet in label misvormde groente

Product dat door droogte de inkoopspecificaties niet haalt, belandt bij Lidl in de schappen en niet onder een label, zoals buitenbeentjes.

Lidl gelooft namelijk niet in zo’n label dat door Ryan McDonnel, directeur van Lidl GB, een ‘valse markt’ wordt genoemd. Uit zijn naam schreef de Britse Lidl-keten een brief aan al haar Britse groente- en fruitleveranciers. Daarin sprak hij de belofte uit zich in te zetten om flexibel met inkoopspecificaties om te gaan en de door droogte getekende producten zoveel mogelijk in het schap te laten belanden. Daarmee moet de verspilling geminimaliseerd worden, stelt de directeur. Hij riep andere supermarktketens hetzelfde te doen.

‘Valse markt’

Daarbij deelde hij een sneer uit naar andere supermarktketens. “Hoewel sommige supermarkten ervoor hebben gekozen om een apart ‘wonky veg‘-label te creëren voor artikelen die niet helemaal aan een bepaalde specificatie voldoen, geloven wij niet in het creëren van een valse markt. In plaats daarvan hebben we er altijd naar gestreefd om samen te werken met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat we flexibel zijn met variaties in specificaties op verschillende tijdstippen van het jaar”, stelt de directeur op vakbladwebsite Fresh Produce Journal.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin