Doorgaan naar artikel

‘Lente prikkelt trots van ons als fruittelers’

Foto: ANP

Foto: ANP

Voor ons als fruittelers is de lente een hele mooie tijd, maar ook een tijd van spanning.

Vanmorgen samen met de verkoper van onze rode bessen de ronde wezen maken en trots onze geweldige bloei laten zien. Zodat hij aan het werk kan om te gaan verkopen en voor ons een mooie prijs op te halen, want ook dat is nodig bij een volle bloei, zoals we nu beleven.

Voor ons als fruittelers is de lente een hele mooie tijd, waarin erg veel werk verzet moet worden, maar waar ook wij weer blij zijn dat we alles zien groeien en bloeien. Maar ook een tijd van spanning: hoe gaat de bloei, krijgen we nachtvorst, komt alles wel op tijd klaar, willen de bijen wel goed vliegen?

Bloesem belangrijk voor imago fruitsector

Ook een tijd om trots te zijn als je ziet hoeveel mensen speciaal naar onze streek toe komen om te genieten van de bloeiende fruitbomen. Dit is zeer belangrijk voor het imago van de sector. Dat staat best wel onder druk, dus voor ons is het ook belangrijk om ons van onze beste kant te laten zien. Veel mensen begrijpen niet wat er gebeurt en zoeken er dan iets achter.
Blog gaat verder onder de foto

Foto: ANP

Foto: ANP

Contact met de buren

Twee jaar geleden hadden we een gesprek met iemand van de gemeente, omdat we op ons bedrijf de buren kort op het bedrijf hadden zitten en zij dus in de spuitzone zouden zitten. De buren waren verrast dat de gemeente daarvoor kwam praten, maar het was een goede aanleiding om bij de buren samen weer eens op de koffie te gaan, voor de gemeente een openbaring en wij kregen toch weer een paar goede tips mee.

We telen zelf op 5 buitenpercelen met veel verschillende buren. Dan zie je hoe verschillend mensen naar onze sector kijken. Goed contact is dan heel belangrijk, zeker bij een nieuwe aanplant of bij een uitbreiding. Praten bij de keukentafel is beter dan voor de rechtbank.

Beheer
WP Admin