Doorgaan naar artikel

Lemken fronttank met sectieschakeling en mestinjectiefunctie

De SprayHub-fronttank van Lemken is voortaan uit te breiden met de SprayKit. De SprayKit is een dophouder per schoffelelement die in hoogte en werkhoek instelbaar is voor een rijenbespuiting tijdens het schoffelen. Beide toepassingen combineren, kan volgens Lemken tot 60% aan spuitmiddel besparen.

Voor het aankomende seizoen zijn de SprayHub en SprayKit uit te rusten met nieuwe functies, zoals een elektrische dopschakeling via ISOBUS. Hiermee is de Section Control via GPS per rij in- en uit te schakelen.

Eigen debietregeling

Daarnaast is er een SprayKit voor mestinjectie met de precisiezaaimachine Azurit. De SprayHub-fronttank is hiervoor uitgerust met een eigen debietregeling, roerwerk en reiniging. Deze wordt aangestuurd via ISOBUS en kan via de ‘iQblue spray-software worden bediend. De SprayHub heeft een tankinhoud van 1.100 of 1.500 liter en is uitgerust met een spoelwatertank, handwastank en vulzeef. Voor het oplossen van poeder- of granulaatvormige producten is er een extra spoelkop. Er is ook een CTS-aansluiting voor contactloos vullen en spoelen verkrijgbaar.

Combi met EC-Weeder

Afhankelijk van de uitvoering valt de SprayHub te combineren met de schoffelmachine EC-Weeder voor een rijenbespuiting tot en met 28 rijen. Dat kan met twee spuitdoppen per rij, zodat het middel ook onder het blad terecht komt. Daarnaast kunnen met de SprayHub vloeibare meststoffen via ganzevoetmessen in de directe omgeving van de plant worden toegediend. Bij precisiezaaitoepassingen kan de SprayKit voor de Azurit van Lemken tot en met acht rijen worden gebruikt voor de mestinjectie via de dubbele schijfkouters.

De SprayHub-fronttank valt te combineren met verschillende machines. De SprayKit wordt voor elke toepassing aangepast.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin