Doorgaan naar artikel

LEI komt met agrarische barometer

Image

Vanaf eind deze maand brengen LEI, het ministerie van Economische Zaken, LTO Nederland en Flynth accountants elk kwartaal een agrarische vertrouwensindex uit.

Elk nieuw kwartaal geeft de LEI agro-vertrouwensindex een actueel inzicht in de actuele stemming onder boeren en tuinders over hun bedrijfssituatie, met een vooruitblik op de korte en de wat langere termijn. Beleidsmakers en bedrijven hebben hierdoor niet alleen een actueel, maar ook een wetenschappelijk en representatief beeld van de sector en de stemming onder ondernemers.

Door de vooruitblik is het mogelijk in te spelen op ontwikkelingen en hier beleid op te voeren of aan te passen. De afgelopen twee kwartalen heeft het LEI al proefgedraaid. De resultaten van die eerste twee kwartaalmetingen zijn gebruikt om de methode te optimaliseren. De eerste complete rapportage van de nieuwe vertrouwensindex over het eerste kwartaal 2013 wordt eind april uitgebracht.

Naast het sentiment van de ondernemers wordt ook gevraagd naar de ontwikkeling van enkele belangrijke bepalende factoren zoals de productiekosten, de fysieke opbrengsten en oogst, opbrengstprijzen, omzet en winst.Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin