Doorgaan naar artikel

‘Leegstand kassen aanpakken’

Het CDA in Zuid-Holland wil dat provincie en gemeentes in die provincie ook de komende jaren een actieve sloopregeling gebruiken om leegstand te beperken.

Alternatief gebruik van leegstaande kassen moet niet worden toegestaan, stelt de partij in het verkiezingsprogramma. De provincie moet gemeentes en regio’s steunen om een instrumentarium voor sanering van glas te ontwikkelen.

Politieke partijen in Zuid-Holland hebben hun verkiezingsprogramma’s gepubliceerd voor de aankomende Provinciale Staten verkiezingen. Het CDA heeft van de grote partijen de duidelijkste glastuinbouwparagraaf.

Het CDA is niet duidelijk over de ruimte voor glastuinbouw. Het VVD spreekt zich daar wel duidelijk over uit. Het behoud van minimaal de huidige ruimte staat voor de VVD voorop. Dit kan door te zoeken naar nieuwe ruimte aansluitend bij bestaande kassengebieden en door het anders en opnieuw indelen van huidige gebieden, schrijft de VVD.

De PVV wil door herbestemming van grond agrarische ondernemers meer ruimte geven voor groei. Ook noemt die partij het samenvoegen van locaties. Herstructurering van de glastuinbouw staat al langer op de agenda van Zuid-Holland.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin