Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Leegsnijden bij komkommer is nog aardige klus’

Het komkommergewas bij Wim van den Berg in Bleiswijk toont begin week 44 dat het einde van de teelt nadert.
Foto: Peter Visser

Foto: Peter Visser

Het komkommergewas bij Wim van den Berg in Bleiswijk toont begin week 44 dat het einde van de teelt nadert.

“Toen ik 20 oktober terug kwam van vakantie, stond het gewas er nog best groen en fris bij. Dat viel mee. Normaal is het rond die tijd al verder achteruitgegaan. Maar de laatste dagen is het echt aan het achteruitgaan. We zijn dan ook aan het schoonsnijden. In week 45 gaat het gewas eruit. Het is tijd om te stoppen. We snijden nu kleine komkommers. Verleden week (week 43) hadden we er nog wel aardig wat 40‘ers bij.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers