Doorgaan naar artikel

Landgard: Op beurs Madrid nieuwe Spaanse lidbedrijven

FruitAttraction in Madrid premium

FruitAttraction in Madrid

De toonaangevende agf-handelbeurs Fruit Attraction in Madrid moet niet alleen tot handel leiden, maar ook nieuwe Spaanse lidbedrijven, stelt coöperatie Landgard.

De producentencoöperatie Landgard is gevestigd net over de Duitse grens bij Venlo. Komende week hoopt Landgard sterke Spaanse teeltbedrijven te ontmoeten op de beurs Fruitattraction, en deze als buitenlandse leden vast te leggen. Dat zegt Martin Baumert, directeur van Landgard Fruit & Vegetables. “De Spaanse productie blijft van groot belang voor de Duitse afzetmarkt. We blijven daarom een groot potentieel zien voor de toekomst in Spanje. Op Fruit Attraction laten we beursbezoekers zien hoe we als telerscoöperatie productie en supply chains kunnen optimaliseren.”

De internationale groeistrategie van Landgard is afwijkend van andere coöperaties. Landgard heeft een sterk groeiend aantal buitenlandse telers in Spanje, Turkije, Marokko, maar ook China, Vietnam en Midden- en Zuid-Amerika. Zo heeft Landgard nu in alle belangrijke Spaanse teeltgebieden lid-telers aan zich gebonden. Op die manier verhoogt Landgard de export naar bijvoorbeeld Frankrijk.

Inkoopprogramma

De Fruit Attraction vindt komende week plaats in Madrid en met 316 nieuwe bedrijven groeit de beurs 10 procent. Het Spaanse ministerie van Landbouw organiseert het International Buyers Program, dat meer dan 700 kopers uit 70 landen aantrekt en koppelt aan Spaanse bedrijven. Daarbij mikt de Spaanse overheid op inkoopmanagers, importeurs en groothandelaren in de detailhandel. Aanvankelijk werd gedacht 600 inkopers te interesseren. Het werden er 700.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin