Doorgaan naar artikel

Landgard ontkent financiële problemen

Landgard, de Duitse afzetorganisatie voor bloemen, planten, groente en fruit, ontkent dat het in financiële problemen verkeert.

Geruchten die daarover de ronde doen, lijken samen te vallen met het aftreden van directeur Henning Schmidt deze week. Verschil van inzicht over de toekomst van het bedrijf wordt genoemd als reden van zijn vertrek. Hij wordt opgevolgd door Gerold Kaltenbach. Schmidt had juist in maart gezegd dat ingrepen in de organisatie het bedrijf zouden sterker maken.  

Binnenkort maakt de coöperatie van Duitse telers de jaarcijfers over 2011 bekend en daar zal een verlies bekend gemaakt worden, maar hierdoor is het bedrijf niet in problemen, aldus de woordvoerder. “We betalen onze rekeningen altijd binnen de afgesproken tijd. We hebben verlies geleden door de Ehec-crisis in Duitsland. Een aantal Duitse klanten kon de rekening niet betalen en dat beïnvloedt het resultaat.” Ook had Landgard onvoorziene uitgaven bij de integratie van de overgenomen handelsonderneming Malaco. Het moest de aandelen overnemen van een partnerbedrijf dat wel in financiële problemen kwam. De Britse divisie voor bloemen en planten had last van het faillissement van klanten.

Bron: Groente & Fruit  – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin