Doorgaan naar artikel

Lagere komkommerprijzen Spanje

De klokprijs van Spaanse komkommers is de afgelopen periode iets gedaald.

In de tweede week van december brachten komkommers op Spaanse veilingen in Almería nog € 1,24 per kilo op. Daarna daalden de prijzen gestaag, om eind december net boven de euro uit te komen. In januari schommelen de klokprijzen redelijk stabiel op een weer iets hoger prijsniveau, tussen de € 1,14 en € 1,19 per kilo. Afgelopen veildagen daalde dit. Op 11 januari werd een gemiddelde dagprijs van € 1,07 per kilo gemeld.

Naar piek tijdens afgelopen jaren

Voorgaande jaren waren de Spaanse komkommerprijzen in deze periode juist aan het stijgen, om rond half januari boven de € 1,60 per kilo uit te komen. In de tweede helft van de maand zakten de dagprijzen daarna weer weg.

Voor de klok in Nederland

Bij The Greenery werden deze week Spaanse 35’ers meest geveild voor rond de 85 cent per stuk. Begin vorige week waren ze ongeveer een dubbeltje goedkoper, eind van die week kwam de stuksprijs even boven een euro per kilo.

Bij ZON Fruit & Vegetables werden deze week Spaanse 40’ers voor de klok gezet voor € 1,00 tot € 1,15 per stuk. De 35’ers werden afgelopen periode tussen 94 en 98 cent verhandeld.

Bekijk marktgrafieken voor meer Spaanse producten op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin