‘Laatste kans Polenhotel in Westland grijpen’

06-04-2017 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

De gemeente Westland heeft nog één kans om met toestemming van de provincie Zuid-Holland een grootschalig wooncomplex (320 bedden) in het buitengebied toe te staan.

Wethouder Frank Rijneveen adviseerde de Westlandse politiek deze kans te grijpen. “De provincie heeft gezegd geen grootschalige huisvesting meer in het buitengebied toe te staan voor arbeidsmigranten. Dat kan ook niet in de dorpen zelf, dus is het belangrijk deze kans te grijpen.” Rijneveen zei dat in de raadscommissie ruimte waarin gesproken werd over wijziging van het bestemmingsplan voor het buitengebied.

Grote druk op huisvesting

Rijneveen gaat vandaag met de 29 uitzendbureaus aan tafel voor regulier overleg. Hoog op de agenda staat de druk op huisvesting. “Er is door de aantrekkende economie en de samenstelling van de bevolking een grote druk op huisvesting. De arbeidsmigranten zijn belangrijk voor het laten draaien van de economie in Westland. We hebben nu nog één keer toestemming om in het buitengebied dit te bouwen.”

Niet alleen kleinschalige huisvesting

Volgens Rijneveen is het een misvatting dat uitzendbureaus alleen kleinschalige huisvesting nastreven. Westland was met NL Jobs in onderhandeling over de bouw van zo’n complex, maar die partij haakte af na overname van een Polenhotel in Maasdijk. Nu is de gemeente met twee andere partijen in onderhandeling.

Volgens de wethouder heeft de gemeente het zelf in de hand dat wanneer het complex niet gevuld wordt met personeel, dat dan statushouders geplaatst moeten worden. Daarvoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer