Doorgaan naar artikel

‘Laat uw stem horen in de gemeente’

Foto: ANP

Foto: ANP

Ga vooral stemmen, want de gemeente heeft directe invloed op uw bedrijf.

Voor ons als ondernemers is het heel belangrijk om goed op te letten bij de gemeenteraadverkiezingen en een goede keuze te maken. Het is belangrijker dan je soms denkt.

Wat we de laatste jaren veel meemaken, is de discussie over de grootte van ons bouwblok en ook over de legeskosten, huisvesting voor onze werknemers, mobiliteit op de gemeentelijke wegen, en noem zo maar op. De gemeente gaat over heel veel zaken waar wij mee te maken hebben en krijgen, en met een grote verscheidenheid van vooral plaatselijke partijen moeten we wel weten wat we er de eerste vier jaar weer aan hebben.

‘Personeel wordt zeker niet goedkoper, goed personeel vinden steeds moeilijker’

Nu ga ik geen stemadvies geven, maar let goed op als u gaat stemmen: het is van groot belang dat u gaat en dat u goed weet op wie u stemt.

Goed personeel is lastiger te vinden

Waar we met elkaar ook goed op moeten letten is personeel: goedkoper wordt het zeker niet en makkelijker ook niet, en ook kunnen we nu al merken dat er meer kapers op de kust zijn en het dus lastiger wordt om aan goed personeel te komen. Ook is het van groot belang om goed personeel aan ons bedrijf te binden, zodat de continuering op orde blijft, dus goede huisvesting en niet te vergeten goede werkomstandigheden zijn daarbij van levensbelang.

Seizoensarbeiders

Op ons eigen bedrijf zijn we alweer volop bezig om te kijken naar de seizoensarbeiders die nodig zijn om onze zachtfruitproducten te oogsten, altijd weer een hele klus. En niet alleen om mensen te krijgen, maar ook om alles geregeld te krijgen, en ook hier wordt het ons niet makkelijker gemaakt met de regelgeving door de overheid.

‘Ik hoor nogal eens in de politiek dat ze wat gaan doen aan de regeldruk; ik weet niet of u het merkt, maar ik in ieder geval nog lang niet’

Regeldruk

Ik hoor nogal eens in de politiek dat ze wat gaan doen aan de regeldruk; ik weet niet of u het merkt, maar ik in ieder geval nog lang niet. Dit kan en moet veel beter, met veel minder regels. Dat begint bij uw gemeente. Stem dus zorgvuldig, en laat uw stem horen.

Beheer
WP Admin