Doorgaan naar artikel

Laagdrempelig en informeel werven met eigen banenmarkt

Dat in de tuinbouw meer te doen is dan productiewerk, dat kun je maar het beste ter plekke laten zien. Dus zetten een teelt- en een handelsbedrijf donderdag en zaterdag de deuren open met een eigen banenmarkt.

Paprikateelt- en verpakkingsbedrijf Oostland Company en agf-handelsbedrijf Diosa Fruit in Berkel en Rodenrijs houden op 1 en 3 februari voor de eerste keer een eigen banenmarkt om de vacatures te vervullen. “We houden een banenmarkt omdat we verschillende specialistische functies beschikbaar hebben die we graag willen invullen met nieuwe medewerkers”, zegt Eléonore de Wild- Hendriks van Oostland Company.

Via socials succes niet verzekerd

“Hoewel we met de vacatures actief op social media zijn, levert het niet altijd het gewenste resultaat op. Op de dagen van de banenmarkt kunnen geïnteresseerden zich zonder aan te melden zo binnenlopen om binnen te kijken en met toekomstige collega’s in gesprek gaan. Zij kunnen alles vertellen over onze bedrijven, de werksfeer en functies.”

‘We willen iets nieuws proberen’

Door de deur open te zetten willen de bedrijven op een laagdrempelige en informele manier laten zien dat er allerlei werk is te doen. Er zijn vacatures beschikbaar voor de teelt, techniek, logistiek, teamleiders en sales. “We willen iets nieuws proberen, maar hebben geen idee hoeveel mensen erop af zullen komen. Maar als je geen tijd in mensen steekt, weet je zeker dat het niets wordt”, vertelt De Wild- Hendriks.

“Het zou mooi zijn als we door de banenmarkt onze vacatures kunnen vervullen. Toch vinden we het al geslaagd als we contacten kunnen leggen met potentiële medewerkers. Dit om spreekwoordelijk een zaadje te planten waar iets moois uit kan groeien. Want we hebben de ervaring dat het soms maanden later toch tot een dienstverband komt.”

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Harry Stijger

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin