Doorgaan naar artikel

‘Kwaliteit van de Hollandse producten blijft prima’

De ijsbergslabollen zijn mooi en strak van vorm. - Foto: Lex Salverda premium

De ijsbergslabollen zijn mooi en strak van vorm. - Foto: Lex Salverda

De kwaliteit is nog prima, maar telers kijken, met 2018 in gedachten, angstig naar het hete zomerweer.

De kwaliteit van de diverse producten uit eigen land blijft prima. Toch kijkt de sector een beetje angstig naar het extreme weer van de afgelopen dagen met het seizoen 2018 in het achterhoofd. Wekenlang hoge dag- en nachttemperaturen doen zeker ook de kasproducten geen goed. Tot nu toe kunnen we concluderen dat er nog niet zoveel problemen zijn met de kwaliteit.

Prima kwaliteit komkommers

De kwaliteit van de komkommers is prima. In de markt komen we veel ‘stamkomkommers’ tegen en die kunnen we als probleemloos bestempelen. Het is wel jammer dat we ook de mindere partijen komkommers in de markt tegenkomen. De oorzaak ligt in het feit dat deze partijen vanwege de lage prijzen langer bewaard worden door sommige handelsbedrijven. Dit gaat vervolgens ten koste van het verdere uitstalleven.

Kwaliteit tomaten stabiel

Bij de tomaten zien we de laatste jaren ook een tendens dat de kwaliteit het hele seizoen vrij stabiel is, echte dips in kwaliteit komen gelukkig bij dit product nauwelijks voor. Bij paprika zien we door het seizoen wel een meer wisselend kwaliteitsbeeld. Dit heeft alles te maken met een piekaanvoer. Maar op dit moment is de kwaliteit goed te noemen. De kwaliteitsproblemen die we tegenkomen, zijn incidenteel binnenrot en wat vormafwijkingen. Aubergines zijn eveneens prima van kwaliteit en geven aan KCB-zijde geen afkeuringen.

Volop ijsbergsla

IJsbergsla is volop in het handelskanaal aanwezig. De bollen zijn mooi en strak van vorm. Kwaliteitsproblemen zijn we niet tegengekomen. Het is altijd goed alert te blijven op wisselende weersomstandigheden (onweersbuien), omdat die soms roet in het eten kunnen gooien.

Delen

Image
Frits van der Meulen

specialist kwaliteitszaken groenten en fruit

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin