Doorgaan naar artikel

Kubota toont volledig autonome veldrobot op CES 2024

Kubota autonome veldrobot

Kuboto onthulde zijn volledig elektrische autonome veldrobot in conceptuitvoering op de Amerikaanse consumentenbeurs CES 2024. De veldrobot combineert automatisering, kunstmatige intelligentie en elektrificatie en is ontworpen om werktuigen aan te drijven voor gangbare werkzaamheden als maaien en ploegen.

De Japanse machinefabrikant Kubota presenteerde op de Amerikaanse consumentenbeurs CES 2024 een volledig autonome veldrobot. Volgens Kubota biedt het concept-voertuig vooral kleine akkerbouwers en telers kansen bij hun teeltwerkzaamheden.

De volledig elektrische autonome veldrobot van Kubota werkt met zes onafhankelijke aandrijfmotoren en een standaard driepuntshefinrichting. Op die manier kan het voertuig verschillende werktuigen aandrijven voor gangbare werkzaamheden als maaien en ploegen.

Snel opladen

De veldrobot is in minder dan 6 minuten op te laden van 10 naar 80%. Deze korte oplaadtijd zorgt dat de het voertuig vrijwel onafgebroken aan het werk kan blijven. De elektrische aandrijving zorgt voor een vrijwel geluidloze werking ’s avonds en ’s nachts.

Kubota onthulde zijn concept-veldrobot deze maand op de Consumer Electronics Show (CES 2024) in Las Vegas (VS). CES is een van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van consumentenelektronica en technologie.

Kubota’s visie op combineren autonome technologie en AI

In een video toont machinefabrikant Kubota zijn visie op het combineren van autonome technologie en AI in zijn volledig elektrische autonome veldrobot. De focus ligt op automatische gegevensverzameling, realtime monitoring, connectiviteit met diverse werktuigen, kunstmatige intelligentie (AI) en automatisering.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin