Doorgaan naar artikel

Kromme Jongens en het Westlandgevoel

De Kromme Jongens triggeren alwéér het Westlandgevoel. Het bewijst hoe de Westlander hunkert naar bevestiging van zijn streektrots.

Morgen en zaterdag geeft tuindersband De Kromme Jongens twee reünieconcerten in ’s-Gravenzande. En misschien wel net zo aardig is zaterdag overdag op het festivalterrein een serie activiteiten, waar de nog altijd onverbrekelijke band tussen de streek en de tuinbouw van afspat.

Een Westland Ontbijt, Miss Westland verkiezingen, Demo kassie bouwen, een afmijnwedstrijd, Wie heeft de grootste kromme jongen, ’t Westland heb Talent, een Westland Quiz, Tuinder zoekt Kanjer en als hoofdprogramma twee reünieconcerten van de legendarische tuindersband De Kromme Jongens. Het Westlandgevoel staat vrijdag en zaterdag op scherp.

De band van Peet Kruithof, Gert Kögeler, Rob van der Meij en Rob van der Berg kreeg vier jaar geleden indirect al het hele Westland in beweging voor de musical met hun naam en hun liedjes. Alleen de band zelf deed er niet actief aan mee. Die had er immers in 1997 na bijna tien jaar optreden en plaatjes uitbrengen een punt gezet achter de pogingen om als Westlandse streekband met hun komkommerrock iets te bereiken dat vaag vergelijkbaar zou kunnen zijn met de grote voorbeelden als Normaal en Rowwen Hèze.

De laatste kaartjes
Het is passend dat vrijdag het grote Normaal in het voorprogramma staat van De Kromme Jongens. Vooruit, nog even wat reclame. De laatste kaarten voor het concert op vrijdagavond vanaf 19 uur zijn nog te bemachtigen via een mail naar info@krommejongensdereunie.nl met daarin het aantal kaartjes dat u wilt hebben en uw naam en adres. U kunt dan uw bestelde kaartjes afhalen en betalen bij de ingang van het festivalterrein op het sportveld van FC ’s-Gravenzande aan de Koningin Julianaweg.

Natuurlijk werd het nooit echt vergelijkbaar met Normaal en Rowwen Hèze. Want het enige exportproduct van het Westland is en blijft die tuinbouw zelf. Elke individuele Westlander is gedoemd daar bij in de schaduw te moeten blijven staan. Ja, zelfs ik 🙂

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin