Doorgaan naar artikel

Krap aanbod bonte sla in Duitsland

Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

Het aanbod aan bonte slasoorten in Duitsland gedaald vanwege wisselvallig weer. Op korte termijn verwacht het Duitse marktbureau AMI geen echte stijging van het aanbod.

Vanwege het krappere aanbod van bonte slasoorten is de prijs gestabiliseerd op een beter niveau dan in de afgelopen weken. Het ziet ernaar uit dat het krappe aanbod nog wel even aanhoudt, omdat in de meeste regio’s waar sla geteeld wordt sprake is van minder sla dan gebruikelijk. Dit heeft ertoe geleid dat de prijzen per regio veel dichter bij elkaar zijn gekomen. Tot op heden is door de nog aanhoudende vrij zomerse omstandigheden de vraag in Duitsland op peil gebleven.

Markt lastig te voorspellen

Omdat voor het einde van de week lagere temperaturen en meer herfstachtige omstandigheden worden voorspeld, is het niet de verwachting dat het aanbod uit de grotere teeltregio’s op korte termijn toeneemt. Die weersomstandigheden dragen er ook toe bij dat de consument minder geïnteresseerd raakt in bladgewassen. Het einde van de schoolvakanties kan daarentegen weer een positief effect hebben op de consumentenvraag. In welk effect een en ander uiteindelijk zal sorteren, vindt AMI lastig te voorspellen.

Het BLE (Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung) constateert in de afgelopen twee weken een vlotte afzet van bonte slasoorten tegen constante prijzen.

Beheer
WP Admin