Koning zet jubilerend Koppert in het zonnetje

14-09-2017 | Laatste update op 31-08 | |
Koning Willem Alexander zet het licht aan bij het Experience Center van Koppert Biological Systems. - foto: Koppert
Koning Willem Alexander zet het licht aan bij het Experience Center van Koppert Biological Systems. - foto: Koppert

Koning Willem Alexander heeft het nieuwe Experience Center van Koppert Biological Systems geopend.

Door een blad aan te raken deed de koning letterlijk en figuurlijk het licht aan in het nieuwe bezoekerscentrum van werelds leidende bedrijf in biologische gewasbescherming. Het koninklijk bezoek en de opening van het nieuwe Experience Center markeren het 50-jarig jubileum van het bedrijf in Bergschenhoek.

Precies een halve eeuw geleden startte komkommerteler Jan Koppert de commerciële verspreiding van roofmijten als natuurlijke bestrijder van spint. Hij had het zelf samen met zijn zoon Peter met succes in zijn eigen kas uitgeprobeerd en was overtuigd geraakt van de schoonheid van dit alternatief voor de toen oppermachtige chemische middelen.

Partners met de natuur

Koning Willem Alexander werd vanmorgen rondgeleid door directeurs Paul Koppert, broer van Peter en zoon van Jan die al enkele jaren na de start van het bedrijf overleed, en Henri Oosthoek, neef van Jan. Om nog duidelijker te maken dat het nog steeds een familiebedrijf is dat inmiddels 50 natuurlijke oplossingen voor plagen in de tuinbouw én de landbouw aanbiedt in 90 landen, was het kleinzoon Martin Koppert die het jubileumseminar Partners With Nature opende. Behalve de koning mocht hij ook zo’n 900 klanten, partners en medewerkers verwelkomen.

‘Techniek om natuur ruimte te geven’

Martin Koppert benadrukte vooral het partnerschap dat zijn bedrijf met de natuur aan wil gaan. Maar benadrukte ook dat het met de modernste techniek is dat Koppert die natuur terug wil brengen in de agrarische sector wereldwijd.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur


Beheer