Komkommerprijs zoekt weg omhoog

23-06 | |
Aanvoer van komkommers. - Foto: Peter Visser
Aanvoer van komkommers. - Foto: Peter Visser

Klokprijzen bij komkommer toonden afgelopen dagen oplopende prijzen.

Na een prijspiek van 47 cent per stuk voor 40’ers tegen de laatste week van mei, daalden de klokprijzen bij komkommer. Half juni was die gedaald naar een richtprijs van 13 cent voor 400-grams vruchten voor de klok bij The Greenery. Vorige week begon de dagprijs aan te trekken naar 19 cent per stuk. Vandaag, donderdag 23 juni, liep die verder door naar 23 cent per stuk.

Aantrekkende prijzen

Vorig jaar was de klokprijs rond deze periode al meer aangetrokken, en deden tussen 19 juni en half juli ook prijzen van 35 en 42 cent per stuk mee. Al zat daar tussentijds wel een prijsdipje bij. In 2021 was vanaf half juli een geleidelijk aantrekkende prijstendens waar te nemen, die na de eerste week van juli een niveau van 56 cent bereikte. Het is dus afwachten of de prijzen in de komende tijd ook die aantrekkende lijn blijven vertonen.

Spaanse aanvoer

Op Spaanse veilingen in Almería trokken klokprijzen van komkommers aan van 18 cent per kilo begin vorige week naar 55 cent per kilo eergisteren.

Consumentenprijs

Albert Heijn en Jumbo bieden komkommers op hun websites aan voor een consumentenprijs van 65 cent per stuk. Drie weken geleden was dit nog een stuksprijs van 95 cent. Volgens supermarktscanner.nl lagen de consumentenprijzen begin deze maand tegen de 90 cent bij de goedkopere aanbieders (exclusief aanbiedingen), waar ze vorig jaar rond dezelfde periode voor nog geen 50 cent per stuk verkocht werden.

Stel zelf marktprijzen voor komkommer samen

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer