Doorgaan naar artikel

Komkommerprijs zakt

De klokprijs bij komkommer is de afgelopen tijd gedaald.

In oktober stegen de dagprijzen bij komkommer, om in de eerste week van november door te schieten naar een piekrichtprijs van € 1,10 per stuk voor 40-ers bij The Greenery. Fors hoger dan de voorgaande jaren rond die datum. Daarna vielen de prijzen echter weg. In een paar dagen zat die weer net onder de 60 cent per stuk. Daarna stabiliseerden ze redelijk op een prijsniveau dat schommelde rond de 70 cent.

Wegzakkende prijs

Vorige week en begin deze week zakten de klokprijzen voor 400 grams vruchten echter nog verder weg, naar een stuksprijs van 43 cent gisteren bij The Greenery. Voor 35’ers daalde de richtprijs vandaag naar 39 cent. Bij Belorta kwam de richtprijs eind vorige week op ongeveer 60 cent uit. Daarmee zakten de klokprijzen flink onder die van vorig jaar uit in dezelfde periode.

De 350 grams vruchten vertonen in grote lijn een vergelijkbaar patroon, al weten die de laatste dagen bij The Greenery nog een wat beter prijsniveau van tussen de 50 en 60 cent per stuk vast te houden. Daarmee zitten ze nog op het niveau van 2021 en vorig jaar.

Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in Almería was eveneens sprake van prijsdalingen. Op 10 november zat de middenprijs voor de klok daar nog op € 1,75 per kilo. Deze week was dat gezakt naar rond de 55 cent per kilo.

Bij ZON fruit & vegetables worden Spaanse 400 grams komkommers geveild voor 42 tot 44 cent per stuk. Bij The Greenery voor 34 tot 36 cent. Spaanse 35’ers gingen weg voor 37 tot 38 cent per stuk.

Kijk voor meer marktgrafieken bij komkommer op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin