Doorgaan naar artikel

Komkommerprijs trekt aan

Aanvoer van komkommers. - Foto: Peter Visser premium

Aanvoer van komkommers. - Foto: Peter Visser

De klokprijzen bij komkommer zijn de afgelopen dagen gestegen.

Na een periode van gemiddeld genomen dalende dagprijzen, kwam de richtprijs bij komkommers voor de klok 27 november uit op 43 cent per stuk Bij The Greenery (40’ers). Deze week trokken de prijzen van de belichte komkommers weer aan. Op 6 december bereikte de prijs de 79 cent, op 7 december handhaafde deze zich op 77 cent. Bij BelOrta was een vergelijkbare prijstendens waar te nemen.

Vorig jaar hogere prijzen

De daling naar een prijsdip, gevolgd door weer oplopende prijzen, toont sterke overeenkomsten met het prijsverloop zoals dat ook in 2021 te zien was. Toen stegen ze, voor de 400 grams komkommers, verder door naar net boven de 95 cent bij The Greenery op 20 december en naar € 1,40 op 23 december bij BelOrta. Vorig jaar kende een heel ander prijsverloop. Toen zaten dagprijzen rond deze dagen een stuk hoger, rondom een stuksprijs van een euro.

Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in Almería is eveneens een dalende en weer stijgende prijslijn te zien. Daar was de klokprijs op 23 november gedaald naar 53 cent per kilo. Vervolgens stegen de prijzen, om deze week op 88 cent per kilo uit te komen.

Bij The Greenery worden deze week Spaanse 40’ers geveild voor 44 tot 55 cent per stuk. Bij ZON fruit & vegetables stonden ze voor de klok tegen een prijs van 59 tot 64 cent per stuk.

Bekijk meer marktgrafieken voor komkommer op GFactuueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin