Doorgaan naar artikel

Komkommerprijs stijgt weer

Foto: Peter Visser premium

Foto: Peter Visser

Na een periode van sterk dalende klokprijzen bij komkommer stijgen de prijzen weer.

Begin maart zaten de dagprijzen van komkommer nog boven de € 1,30 per stuk. Daarna trad echter een prijsval op. Op 24 maart was de richtprijs voor de klok bij The Greenery gedaald naar een stuksprijs van 26 cent. Deze week trekken de prijzen echter weer iets aan. Op 30 maart kwam de klokprijs uit op 50 cent per stuk.

Vergelijkbare trend met vorig jaar

De afgelopen daling ligt in lijn met de trend van vorig jaar, al liggen de prijsniveaus dit jaar duidelijk hoger. Ook in 2022 vond rond deze tijd een omslag plaats naar tijdelijk hogere prijzen. Die stegen door tot tegen een euro per stuk tegen half april. Het is afwachten of de huidige aantrekkende prijzen ook een indicatie zijn dat er nog een verdere prijsstijging mogelijk is. In 2021 trad er niet zo’n prijspiek op in de komende periode.

Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería daalden komkommerprijzen, van rond de € 1,80 per kilo begin maart naar 30 cent begin vorige week. Daarna is weer een opgaande lijn te zien naar 80 cent per kilo op 28 maart. Bij The Greenery werden deze week nog Spaanse 35’ers voor de klok gezet voor 12 tot 22 cent per stuk.

Kijk voor meer marktgrafieken voor komkommer op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin