Doorgaan naar artikel

Komkommerprijs stijgt verder

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Klokprijzen bij komkommer zijn de afgelopen periode verder opgelopen.

Tegen eind oktober zat de richtprijs bij komkommer voor de klok, voor de 40-ers sortering bij The Greenery, nog op 24 cent per stuk. Vanaf die tijd trokken de dagprijzen aan. Deze week kwam die uit op 90 cent per stuk. Dat is bijna 20 cent meer dan vorig jaar. Toen ging de prijs eveneens omhoog in die periode. Dinsdag 15 november zakte de klokprijs wel iets, naar een richtprijs van 82 cent.

Komkommerprijs stabiliseert

Afgelopen jaar handhaafden de dagprijzen zich in de komende periode redelijk rond 70 cent. In 2020 was eerst een terugval te zien naar onder de 20 cent per stuk. Daarna trokken de prijzen aan en schommelde rond een stuksprijs van 30 cent. Dat is dus flink onder de prijslijn van vorig jaar.

Hogere prijzen Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in het Spaanse Almería trokken de klokprijzen eveneens aan in de afgelopen periode. Begin november werd nog 79 cent per kilo betaald, eind vorige week was de dagprijs gestegen naar € 1,22 per kilo. Bij The Greenery worden dinsdag 15 november Spaanse komkommers geveild voor een stuksrichtprijs van 71 cent bij de 40-ers, en 66 cent voor 35-ers. Bij ZON fruit & vegetables wordt Spaans product geveild voor voor 66 tot 72 cent (40-ers) en 66 cent (350 grams komkommers).

Bekijk prijsgrafieken voor komkommer op GFactueel.nl
Beheer
WP Admin