Komkommerprijs daalt licht

12-07 | |
Bij Dirk liggen de komkommers voor 59 cent in de schappen, als je er op tijd bij bet tenminste. - foto: Ton van der Scheer
Bij Dirk liggen de komkommers voor 59 cent in de schappen, als je er op tijd bij bet tenminste. - foto: Ton van der Scheer

De komkommerprijzen lijken na een piek vorige week te zijn begonnen aan de daling richting de zomervakantie. De prijzen zijn voorlopig nog op een mooi niveau.

Het komkommerseizoen verloopt dit jaar redelijk tot goed. Op de Belgische veiling Belorta in Mechelen is de prijs voor de 40’ers dit voorjaar geen enkele keer onder de 10 cent gegaan. In mei en vooral in april waren de prijzen bij tijd en wijle zeer goed. En ook vorige week nog ging de klokprijs boven de 50 cent en zelfs boven de 60 cent uit. Maandag 11 juli was dat wat getemperd naar 39 cent voor de 35’ers en 48 cent voor de 40’ers.

In Nederland afgevlakte grafieken

De pieken voor de klokken van de Nederlandse marktplaatsen ZON en The Greenery waren iets minder hoog; de dalen ook iets minder laag overigens. Dinsdag 12 juli doen de 40’ers in de krat bij The Greenery nog steeds een mooie 40 cent. En de 35’ers stijgen zelfs 1 cent in prijs naar 38 cent.

Toch wordt al geanticipeerd op een daling van de prijzen, zoals gebruikelijk is in de zomermaanden. Vorig jaar was het vooral eind juli en begin augustus duidelijk minder met de prijsvorming en ook in coronajaar 2020 zakte de prijs eind juli in. In 2019 was er een vroege – en diepe – zomerdip in juni en een latere prijsdip begin september.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer