Doorgaan naar artikel

Komkommerprijs daalt licht

Foto: Gerard Boonekamp premium

Foto: Gerard Boonekamp

De klokprijs van komkommer is deze week gezakt.

Begin november zaten klokprijzen nog rond 70 cent per stuk, voor 40’ers bij Belorta. Daarna trokken de prijzen aan, om eind vorige week uit te komen op € 1,26 per kilo. Deze week zakten de prijzen echter weer. Op 30 november werd een klokprijs van € 1,09 per stuk gemeld. Bij The Greenery zaten de klokprijzen van komkommer vorige week rond een stuksprijs van 80 cent.

Dit jaar hogere prijzen

De hele maand november liggen de prijzen bij BelOrta al boven die van de afgelopen twee jaar. Waar ze dit jaar doortrokken in een stijgende lijn, bleven ze vorig jaar fluctueren tussen 50 en 80 cent. In 2020 was de prijs nog lager. Toen zakten ze in de eerste helft van november naar een richtprijs rond de 35 cent, waar ze de rest van die maand rondom bleven schommelen.

Bij The Greenery liggen de prijzen eveneens veel hoger dan in 2022, maar trekken ze heel vergelijkbaar op met die van vorig jaar.

Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in Almería brachten komkommers vorige week rond de 90 cent per kilo op. Deze week waren daar dagprijzen van net boven de euro per kilo waar te nemen. Bij The Greenery worden deze week Spaanse 400 grams-komkommers geveild tussen 42 en 50 cent per kilo. De 35’ers bleven daar zo’n 5 cent onder. Bij ZON fruit & vegetables komen dagprijzen van daar verkochte Spaanse komkommers (40’ers) uit op 53 tot 71 cent per stuk, waarbij de hoogste prijzen voor de dozen zijn en de laagste voor de kratten.

Bekijk meer prijsgrafieken voor komkommer op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin