Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Komkommer redelijk, paprika geslaagd seizoen’

Bij Rob van Paassen in Oude Leede is de overschakeling naar bladgewassen in volle gang. De komkommers zijn half en eind september in twee fases versnipperd. Van paprika is eind vorige week het eerste van de 5 stukjes schoongeplukt en versnipperd.
Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Bij Rob van Paassen in Oude Leede is de overschakeling naar bladgewassen in volle gang. De komkommers zijn half en eind september in twee fases versnipperd. Van paprika is eind vorige week het eerste van de 5 stukjes schoongeplukt en versnipperd.

“We hebben een oude takkenversnipperaar op een buiswagen staan die de houtige stengels heel fijn maakt, maar de nylon touwtjes heel laat. Die halen we er dan met een hooivork uit.” Daarna wordt de grond met een eg losgetrokken en gaat de frees eroverheen om de snippers onder te werken. “De perspotjes met paksoi, sla en andere bladgewassen moeten wel contact met de grond hebben om in te wortelen.” Van de snippers is al gauw weinig meer te zien. “Vooral pissebedden vreten het op. Soms zijn het je vijanden, maar nu je vrienden.” Andere bemesting geeft hij niet voor de winter. “Ik bemest altijd na de bladgewassen, want anders is het niet te combineren met de Global-Gap-eisen.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers