Doorgaan naar artikel

Komkommer

Je gaat nu de gevolgen zien van het wisselvalige weer in augustus.

Arthur van Geest in Tinte snijdt in week 41 nog 4 tot 4,5 komkommers. Kwalitatief valt het hem niet tegen. “Het was even wat minder, maar nu is het weer beter.” Hij oogst drie keer per week, en kan nog voor het grootste deel 40-ers blijven snijden.
In week 40 is nog een rondje blad geplukt, maar dat waren dan ook de laatste gewaswerkzaamheden in deze teelt.

Botrytis
De wittevlieg-druk neemt iets toe. Hij spuit twee keer met Oberon. Verder vallen er af en toe wat planten weg door Botrytis. “Er is nu ongeveer 10 procent weggevallen. Je gaat nu de gevolgen zien van het wisselvalige weer in augustus.”

Scherm open
Na de nachttemperatuur van 19 graden Celsius wordt verhoogd naar 21 graden overdag. In de ochtend staat de luchtlijn daar een half graadje boven, op de middag mag de temperatuur doorlopen naar 23 graden Celsius.
Het scherm gaat nog niet dicht. “Anders gaat het gewas te hard achteruit. Dat gebeurt pas in de laatste week. Dat is dan ook het begin van het einde.” Mits de prijzen voldoende op peil blijven, gaat hij door tot ongeveer 1 november.
De watergiften vinden plaats tussen 9.00 uur en 17.00 uur. “Daarbij houden we de EC een beetje hoog, om kleur op de komkommers te houden.” De EC is 4,5 in de mat.

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Arthur van Geest

komkommerteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin