Doorgaan naar artikel

Komkommer

‘Meestal maar twee weken echt plezier van folie’

Op 20 en 21 december heeft Arthur van Geest in Tinte het ras Venice geplant. De planten zijn goed van start gegaan. Hij is begin week 1 bezig met vrucht-dunnen. De eerste vrucht wordt in het achtste oksel aangehouden. Daarna maakt hij drie oksels leeg voordat de tweede vrucht blijft zitten. Bij de draad gekomen laat hij de kop altijd doorgroeien.

Vaak kort plezier van AC-folie
De temperatuur staat overdag ingesteld op 20,5 tot 21 graden Celsius, met een graad lichtverhoging. In de nacht houdt hij 20,2 graden aan. Het schermdoek gaat boven de 150 Watt instraling open, waardoor het al regelmatig open heeft gelegen. Er ligt geen AC-folie onder. “Ik heb dat wel een paar jaar gehad. Maar meestal had je daar maar twee weken echt plezier van. Op 6 januari moest het er vaak al weer uit.”

De planten krijgen bij de watergift altijd minimaal een keer per dag een druppelbeurt van 100cc. Op licht mag daar een tweede beurt bij komen. Als EC houdt hij een standaard waarde van 3 aan. In de mat meet hij een EC van 3,2.

Geen virus meer
De gewasbescherming is gestart met een rondje Vertimec. Daarna zal hij weer preventief gaan beginnen met het uitzetten van de biologie, waaronder swirskii. De vorige teelt is schoon geëindigd. “Geen trips. Ik denk wel dat er een enkel spintje is overgebleven.”
Van virus heeft hij geen last gehad. “We zijn gelukkig al weer twee jaar schoon. Daarvoor hebben we wel drie jaar virus gehad. We hebben daar een hoop aan gedaan om het kwijt te raken. Je zag het steeds minder worden. Het kwam ook elk jaar later.”

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Arthur van Geest

komkommerteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin