Doorgaan naar artikel

Komkommer

‘Wachten op groei na donkere dagen’

Het gewas bij Arthur van Geest in Tinte vertoont halverwege week 9 niet al te veel groeikracht, na een periode met donkere dagen. “We zitten echt op groei te wachten.” De ranken zijn er goed uitgekomen. Hij is daar volop van aan het oogsten. “Het eerste zetseltje is er daar af. Ook op de subranken zitten al mooie komkommers. Groot en klein, van alles wat.”

Trager
Hij oogst in week 9 wel even wat minder, omdat het gewas traag is geworden. Het is even wachten op snelheid. Maar die snelheid verwacht hij wel weer met zonniger weerssomstandigheden.
Hij hanteert overdag een temperatuur van 20,5 tot 21 graden Celsius. In de nacht is dat 19,5 graden, met een voornacht die niet lager komt dan 19 graden Celsius. “Want het is generatief zat.”
Het scherm is met een aantal koude dagen weer aardig gebruikt. Rond 9.00 uur ging het open, om het weer te sluiten rond 18.00 uur nadat hij de kas eerst even iets heeft laten afkoelen.

Meer kleine beurten
Met watergeven is hij tevreden met de EC van 3,6 in de mat. Met een overgang van donker naar een eerste dag zonnig weer is hij iets meer en kleinere druppelbeurten gaan geven.

Spint
Bij de plagen heeft hij de eerste spint waargenomen. Daarom zet hij daartegen californicus en Phytoseiulus uit. Preventief is al eerder cucumeris ingezet, om al wat biologie te hebben zitten als er trips en wittevlieg op zou komen zetten.

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Arthur van Geest

komkommerteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin