Kleine directie FruitMasters na vertrek Kampschoer

08-06 | |
Leonard Kampschöer krijgt van  burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Gemeente Overbetuwe de titel opgespeld (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). - Foto: FruitMasters
Leonard Kampschöer krijgt van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Gemeente Overbetuwe de titel opgespeld (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). - Foto: FruitMasters

FruitMasters gaat verder met een tweehoofdige directie na vertrek Leonard Kampschoer.

Kampschoer is terug getreden uit de directie, maar gaat verder werken aan projecten bij de fruitcoöperatie. Zijn taken zijn overgenomen door directeur Adriaan Vis. Eerder trad operationeel directeur Sjors Kruiper al terug uit de directie. Zijn taken zijn overgenomen door algemeen directeur Kees de Kat. Daarmee krijgt FruitMasters een tweehoofdige directie.

Kruiper heeft per juni ook zijn laatste projecten bij FruitMasters beëindigd, maar blijft voorzitter van de internationale fruitkoepel voor nieuwe rassen EFC, waartoe ook FruitMasters behoort.

Kampschoer heeft veel betekend voor fruitteelt

Dinsdag 7 juni werd Kampschöer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn grote inzet gedurende 47 jaar voor de ontwikkeling en betekenis van de Nederlandse fruitteelt in binnen- en buitenland.

Kampschoer heeft mede aan de basis gestaan van diverse ontwikkelingen in de sector, zoals de ontwikkeling van nieuwe rassen en commerciële bemiddeling. Kampschoer werd geprezen voor zijn capaciteit om altijd de mensen met wie hij werkte, centraal te stellen. Dat gold ook voor telers, zegt Jan Verkooijen, fruitteler en voorzitter Raad van Commissarissen van FruitMasters: “Leonard is een man die een enorm hart heeft voor de fruitteler. Leonard is steeds weer in staat om vanuit een onderbouwde visie de leden mee te krijgen om de juiste stappen vooruit te zetten.”

Kampschoer zal zich de komende jaren richten op de verdere uitbouw van de strategie met focus op nationale en internationale relaties en clubconcepten, laat de afzetorganisatie weten.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer