Doorgaan naar artikel

‘Kennisbehoefte in contactarme tijd’

Er is dagelijks heel veel kennis nodig om als teler de juiste beslissingen te nemen in allerlei situaties.

Daarnaast is er behoefte aan brede algemene informatie voor strategische afwegingen ten aanzien van het bedrijf op de lange termijn. Op zoek naar kennis gaan we doorgaans pas als we erachter komen dat we iets niet weten of niet weten hoe iets moet. En dan nog alleen als we er de tijd voor willen nemen.

Uitwisseling en ontmoeting

Behalve behoefte aan meer tijd, hebben we nu vooral ook behoefte aan weer meer contact, de uitwisseling en de ontmoeting. De mooiste en boeiendste vernieuwende en innovatieve ideeën ontstaan vaak tijdens gesprekken met collega’s en vakgenoten. Dergelijke brainstormgesprekken zijn dan de basis voor kennisontwikkeling. Dit soort gesprekken en ontmoetingen vinden veelal plaats tijdens bijeenkomsten. Nu dat maar beperkt mogelijk is, proberen we in onze kennisbehoefte te voorzien door bijvoorbeeld meer te googelen en alle nieuwsbrieven extra goed na te lezen. Er is tegenwoordig ontzettend veel kennis beschikbaar, maar is dat nou net die kennis die je zoekt?

Zelf op zoek naar contact

Als Delphy proberen we juist, naast het overbrengen van (teelt)kennis, te voorzien in de mogelijkheden tot contact en ontmoeting, door het organiseren van diverse evenementen. Maar dan wel binnen de regels en mogelijkheden waar we mee te maken hebben. Totdat het weer mogelijk is om met telers en vakgenoten samen te komen op georganiseerde bijeenkomsten, kun je als teler ook zelf op zoek gaan naar ontmoeting en contact, maar dan op kleine schaal.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gondy Heijerman

Onderzoeker kleinfruit bij Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin