Doorgaan naar artikel

KCB wil groente controleren in supermarkt

Image

Het kwaliteitscontrolebureau KCB wil van het ministerie van EL&I toestemming om bij supermarkten ook op kwaliteit van groente en fruit te controleren.

Aanleiding is een onderzoek van de internationale economische ontwikkelingsorganisatie OESO naar de Nederlandse controlesystematiek voor groente en fruit. Een aanbeveling van de OESO was dat de KCB ook in supermarkten zou moeten controleren. Volgens technisch directeur Jean Crombach komt dat ook tegemoet aan de wens van telers. “Het is een vraag die uitstaat bij het ministerie. We verwachten daar binnenkort met ze over te praten.” Nu heeft de NVWA de taak op kwaliteit van groente en fruit toe te zien op de winkelvloer, maar die taak voert de NVWA niet uit.

Toegang tot de hele keten, kan de controle van KCB effectiever maken. Crombach:  “Als we toegang zouden krijgen tot de distributiecentra van de supermarkten kunnen we de controle sluitend krijgen. Als we constateren dat er iets mis is bij een verpakkingsbedrijf, kunnen we een paar schakels verder kijken om producten terug te halen.”

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin