Doorgaan naar artikel

Kassenbouwer neemt helft aandelen Cogas over

Het werk van kassenbouwers en installateurs ligt in elkaars verlengde. - Foto: VidiPhoto

Het werk van kassenbouwers en installateurs ligt in elkaars verlengde. - Foto: VidiPhoto

Maurice Kassenbouw neemt de helft van de aandelen van Cogas Climate Control over van eigenaar Jan Zantingh, die terug gaat treden.

De andere helft van de aandelen van het derdegeneratie-familiebedrijf uit Asten-Heusden wordt overgenomen door Pascal Janzen, die al mede-directeur van Cogas was. Met de nieuwe eigendomsstructuur wordt de al bestaande samenwerking tussen de kassenbouwer uit Horst en het Astense installatiebedrijf bekrachtigd.

Regionale speler steeds internationaler

Jan Zantingh nam in 2000 de leiding over van zijn vader, die Cogas in 1973 oprichtte. Het bedrijf is van een regionale speler gegroeid met de laatste jaren ook steeds meer buitenlandse activiteiten. Zantingh heeft altijd aangegeven voor zijn zestigste te willen stoppen als DGA. Hij zal minimaal nog drie jaar betrokken blijven bij Cogas. “De afgelopen jaren is de schaalvergroting in de tuinbouw flink toegenomen”, constateert directeur Michel La Crois van Maurice kassenbouw. “Er zijn steeds grotere tuinbouwondernemers en die willen hun project bij één bedrijf onderbrengen. Door de krachten van onze twee bedrijven nog verder te bundelen, kunnen we in heel Europa totaalprojecten verzorgen: van de bouw tot aan de complete inrichting van de kas.”

Beheer
WP Admin