Doorgaan naar artikel

Kasasperges voor burgemeester Van der Tak

Vrijwilligers wassen en sorteren de Westlandse kasasperges. - foto Harry Stijger

Vrijwilligers wassen en sorteren de Westlandse kasasperges. - foto Harry Stijger

De eerste kasasperges zijn dit weekend verdeeld over twee burgemeesters. Het witte goud is net als elders in het land ook in het Westland aanleiding voor feestelijk ceremonieel.

Sjaak aan der Tak, burgemeester van de gemeente Westland, heeft vrijdag 17 maart in de FarmShop bij Tuincentrum de Carlton in ‘s-Gravenzande de eerste kasasperges in ontvangst genomen. Hij kreeg ze overhandigd door groenteman Koos Brom van BoereGoed. Arnoud Rodenburg, burgemeester van de gemeente Midden-Delfland, kreeg het witte goud in de Farm I See in Schipluiden.

Westlandse ‘sparries’

Afgelopen week staken voorzichtig de eerste kasasperges de kop op. Hoewel de ‘sparries’ bekend staan als Westlandse kasasperges, is dit afgaand op de gemeentegrenzen niet helemaal terecht. De asperges worden namelijk geteeld in een kasje aan de Westgaag in de gemeente Midden-Delfland. Ze worden gewassen en gesorteerd bij de nieuwe BuurtKas van BoereGoed, die achter de Westlandse FarmShop ligt.

Westlands burgemeester Sjaak van der Tak (links) neemt in de FarmShop de eerste kasasperges in ontvangst van groenteman Koos Brom. - foto: Harry Stijger

Westlands burgemeester Sjaak van der Tak (links) neemt in de FarmShop de eerste kasasperges in ontvangst van groenteman Koos Brom. – foto: Harry Stijger

Nieuwe locatie BoereGoed

Nadat BoereGoed vorig jaar april de teeltlocatie in De Lier moest verlaten, heeft het bedrijf nu met de buurtkas weer een eigen stek van overigens nog maar 2.500 vierkante meter. Enthousiaste vrijwilligers beheren de kas met een teeltplan van verschillende groentes, die de consument in de regionale Farmshops kan kopen.

Rond de teelt van gezonde groente in de buurtkas kunnen mensen met heel verschillende achtergronden werkervaring opdoen en uit een mogelijk sociaal isolement worden gehaald. Gezonde groente, lokaal geteeld en met een maatschappelijke uitdaging is het verhaal van BoereGoed.

Delen

Image
Harry Stijger

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin