Doorgaan naar artikel

Jumbo zet aardbei in spotlight in lastige markt

Foto: Roel Dijkstra premium

Foto: Roel Dijkstra

Jumbo heeft met een seizoensactie voor Nederlandse aardbeien een scherpe bodem in de markt gelegd waarmee volumes zullen stijgen.

Jumbo heeft topseal verpakte aardbeien in de langdurige aanbieding: 2 400-grams verpakkingen voor € 5. Het gaat om Nederlandse aardbeien, deels van FruitMasters. De prijs is scherp, maar kan ontegenzeggelijk gunstige effecten opleveren voor de aardbeienmarkt die sterk onder druk staat.

Prijsdruk

Donderdag werd op de Belgische veilingen niet meer dan € 0,90 betaald voor een pond Elsanta’s. Van dinsdag op woensdag kwam de klad in de veilprijzen en drukten de kopers voor lagere prijzen af op de klok. Het verschil is zo € 0,30 per pond.

Ook bij Sonata is op de prijsgrafieken te zien dat de inzinking van de aardbeienprijs aanzienlijk is. Bijvoorbeeld bij The Greenery; met € 0,66 per pond voor fijne Sonata’s ligt de prijs fors onder het vorige jaar € 1,53.

Markt niet prijshoudend

Aan het begin van de week was er vertrouwen bij de afzetorganisaties dat de prijzen overeind konden blijven als supermarkten maar zouden overstappen. De actie van Jumbo is een teken dat dit ook gebeurt met Nederlandse aardbeien. Toch is de markt niet prijshoudend gebleken. Aan het begin van de week lagen prijzen voor klasse 1 nog tussen de € 0,90 en € 1,40 per pond.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin