Doorgaan naar artikel

Jumbo-winkels al langer extra beveiligd

De politie en supermarktketen Jumbo hebben bij alle 579 Jumbo-filialen maatregelen genomen na de incidenten met explosieven bij vestigingen in Groningen en Zwolle.

Dat zegt politiewoordvoerder Rob Vos, die namens de politie het onderzoek naar de dader leidt. De maatregelen zijn al een tijd van kracht, aldus Vos. Ze zijn vrij snel ingegaan na het eerste incident. Het was al bekend dat maatregelen waren genomen bij de filialen in Zwolle en Groningen.

De politie heeft een deel van het politiedossier op de website geplaatst in de hoop dat burgers met nieuwe tips komen. ,,Alleen door de identiteit van de dader te achterhalen, kunnen we de veiligheid bij de Jumbo-filialen garanderen”, zegt Vos.

,,Daarnaast zijn er bij filialen van Jumbo zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. Dat doen we niet alleen in Groningen en Zwolle, maar in het hele land. Ook de hele Nationale Politie helpt mee in het onderzoek.”

Op 1 juli ontving de Zwolse Jumbo aan de Veemarkt via de post een verjaardagskaart, zo blijkt nu. In de kaart, die na openen het deuntje ‘Dans je de hele nacht met mij’ afspeelde, zat explosief materiaal. Niemand raakte gewond.

Eerder al, in mei, werden twee pakketjes met explosieven gevonden bij Jumbo filialen in Groningen. Een ervan explodeerde en veroorzaakte flinke schade.

Share this

Afbeelding
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin