Doorgaan naar artikel

Jumbo: uitbreiding biologische AGF ondanks inflatie

Supermarktketen Jumbo breidt dit jaar het biologisch assortiment uit in AGF, maar ziet klanten nu vaker kiezen voor producten met een lagere verkoopprijs.

Jumbo heeft het biologische assortiment in de winkels de laatste 2 jaar met 20 procent uitgebreid. Het tempo van uitbreiding zal dit jaar ongeveer even hoog liggen, verwacht de organisatie. In vergelijking met Albert Heijn heeft Jumbo nog wel een kleiner biologisch groentepakket. Op dit moment staan op de website van Jumbo iets meer dan 20 verse groenteproducten, tegen meer dan 40 bij Albert Heijn.

Soms gaat de uitbreiding door het schrappen van een gangbaar product bij Jumbo. ”Daarbij bieden wij ook artikelen aan die enkel in een biologische variant beschikbaar zijn, zoals kruidenplantjes, pompoen, gember en rode en witte kool”, stelt de woordvoerder op vragen.

Ook komend jaar breidt Jumbo het biologische aanbod binnen AGF verder uit. Of dat in hetzelfde tempo gebeurt, kan de woordvoerder niet zeggen. Wel verwijst ze naar de lastiger marktomstandigheden voor biologisch. “We zien echter wel dat in deze tijd waarin de koopkracht van veel consumenten onder druk staat, klanten steeds vaker kiezen voor producten met een lagere verkoopprijs.”

Voorloper gangbaar

Jumbo was als grote supermarktorganisatie betrokken bij de uitrol van On the Way to PlanetProof. Ook Jumbo zelf is gecertificeerd. “De eisen die worden gesteld door het kenmerk zijn bovenwettelijk. Jaarlijks worden de criteria voor On the way to PlanetProof door de certificaathouder aangescherpt, zodat er steeds stappen worden gezet voor het verduurzamen van de sector”, zo laat de organisatie weten.

On the Way to PlanetProof wordt overigens elke twee jaar aangescherpt. Dit jaar is door de forse aanscherping van wettelijke teelteisen (GLB) bij PlanetProof de aanscherping minder vergaand.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin