Doorgaan naar artikel

Jumbo: specialisme AGF verdwijnt niet met AGF-chef

Functie AGF-chef wordt omgezet in specialist. Foto: ANP ROB ENGELAAR

Functie AGF-chef wordt omgezet in specialist. Foto: ANP ROB ENGELAAR

Jumbo laat de functie van winkelchef AGF vervallen, maar spreekt tegen dat daardoor specialisme verdwijnt.

Jumbo werkt aan een nieuwe winkelorganisatie. Daardoor vervalt de functie afdelingschef. De ondernemingsraad van Jumbo heeft ingestemd met het plan, waardoor de winkelorganisatie met de betrokken chefs gaat praten. Naast de AGF-chef vervallen ook chef-functies voor andere versafdelingen.

De winkelketen gaat zich toch echt meer richten op vers in een vernieuwd winkelconcept, stelt een woordvoerder. “Het klopt dat de functie van afdelingschef vervalt. We gaan in het nieuwe organisatiemodel juist meer aandacht besteden aan vers, bijvoorbeeld met de functie specialist vers”, zegt een Jumbo-woordvoerder.

Andere versfuncties

In plaats van een chef AGF loopt dus straks een expert AGF op de winkelvloer. Het verdwijnen van de cheffunctie geldt naast AGF ook voor brood en vleeswaren/kaas. Naast een specialist zijn er ook verkoopmedewerkers vers en medewerkers vers. Dat zijn functies die meer of minder op het aanvullen of contact met de klant zijn gericht. “Hij of zij zorgt dat klanten zullen merken dat we juist nóg sterker inzetten op versbeleving, service en gemak”,aldus de woordvoerder.

Bezuinigingsmaatregel

Vakbond CNV noemt het verdwijnen van de cheffunctie een bezuinigingsmaatregel. Bestaande afdelingschefs die een andere of lagere functie aangeboden krijgen, krijgen een looncompensatie, liet Jumbo al weten in andere media.

Beheer
WP Admin