Doorgaan naar artikel

‘Jumbo ruilt Smeding niet snel in voor The Greenery’

Jumbo ruilt Smeding niet snel in voor The Greenery

Jumbo ruilt Smeding niet snel in voor The Greenery

AGF is een uitvoerig punt geweest bij de onderhandelingen over een overname van Emté-winkels door Jumbo.

De verkopende partij Sligro heeft bedongen dat de leveringsafspraken van AGF-leverancier Smeding aan Emté-winkels voorlopig blijven gehandhaafd. Dat laat het beursgenoteerde groothandelsbedrijf weten.

Leveringsafspraken

Jumbo zal niet direct na ombouw van de winkels Smeding omruilen voor vaste leverancier The Greenery: “Voor Smeding is een oplossing gevonden. Sligro is voor 49% eigenaar van deze groente- en fruitleverancier uit Friesland, we hebben dus grote belangen in de AGF-leveringen van Smeding. Er zijn afspraken gemaakt om op termijn vast te houden aan de volume-afspraken die nu met de winkels gelden. Tegelijk is bekend geworden dat Smeding de groente en fruit aan La Place gaat leveren. De mensen in Sint Annaparochie hoeven dus niet te vrezen voor hun baan.” Volgens de woordvoerder zijn voor Smeding voor grote volumes AGF ‘serieuze afspraken’ gemaakt met Jumbo.

‘Huwelijk volgt nog’

Volgens de woordvoerder van Sligro is het moment waarop winkels worden omgebouwd ook nog ver weg. “Er is vanmorgen een verloving bekendgemaakt, maar er is nog geen huwelijk. Daarna pas zal Jumbo de winkels een voor een ombouwen. Ook voor de periode daarna blijft de levering voor een behoorlijke termijn gegarandeerd.” Voor hoelang die leveringsafspraken zijn gemaakt, is onduidelijk.

Beheer
WP Admin