Doorgaan naar artikel

Jumbo: keten met The Greenery verder optimaliseren

Greenery Jumbo

Jumbo optimaliseert de keten met The Greenery, maar onduidelijk is hoe. - Foto: Misset.

The Greenery en Jumbo overleggen over de lange termijn, waarin The Greenery één van de leveranciers voor groente en fruit blijft.

Jumbo en The Greenery voeren op dit moment gesprekken over invulling van de toekomstige leveringsrelatie. Beide partijen werken al lange tijd samen en hebben de intentie dit voor de lange termijn te blijven doen, stelt Jumbo. Daarin is The Greenery een van de leveranciers.

Doel van de gesprekken is om de keten verder te optimaliseren. Hoe dat wordt ingevuld, is niet duidelijk. Naast prijscondities zijn er andere afspraken en voorwaarden mogelijk bij intensieve samenwerking.

Niet enige leverancier

The Greenery wordt niet de enige Jumbo-partner voor het groenteschap, zoals in de markt werd gesuggereerd. Een Jumbo-woordvoerder: “We werken vanuit Jumbo samen met meerdere leveranciers. We doen verder geen uitspraken over de inhoud van de samenwerkingen en gesprekken met onze leveranciers, omwille van concurrentiegevoeligheid, maar het klopt niet dat The Greenery onze enige partner is of wordt. ”

Komkommerteler versterkt aanbod the Greenery

The Greenery maakte woensdag 9 november bekend dat komkommerbedrijf H. van der Waal uit Zevenhuizen terugkeert naar The Greenery Growers vanwege de regie op de uitbetaalprijs. Oud-paprikateler Van der Waal teelt nu ruim 8 hectare komkommers in Zevenhuizen en wordt lid van Coöperatie The Greenery. Van der Waal: “Na diverse gespreken hebben we gekozen voor The Greenery Growers. Voornaamste reden om ons aan te sluiten bij The Greenery is dat wij kiezen voor een coöperatieve afzet waarbij we met een aantal telers de regie houden over onze uitbetaalprijs.”

‘Nergens aan vast zitten’

De teler ziet geen lange termijnverplichtingen bij dit lidmaatschap. “Met The Greenery Growers gaan we voor een langdurige samenwerking, maar zitten we nergens aan vast. Dat gaf ons een beter gevoel. Daarbij spreekt het ons ook aan dat The Greenery korte lijnen hanteert door zo veel mogelijk vanaf ons bedrijf te verkopen en te verladen. We zullen, met alle kostprijsstijgingen waar we mee te maken hebben, de keten zo kort mogelijk moeten houden om de maximale uitbetaalprijs voor ons als telers te realiseren. Tot slot is de ligging van The Greenery voor ons ideaal.”

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin