Groenten & Fruit Actueel
||

Jonge foodies maken kennis met snoeptomaatjes

Door middel van een Snoep’zemaatjes-middag liet Syngenta een groepje jonge kinderen ervaren wat er allemaal mogelijk is met snoeptomaatjes.
Foto: Peter Visser

Foto: Peter Visser

Door middel van een Snoep’zemaatjes-middag liet Syngenta een groepje jonge kinderen ervaren wat er allemaal mogelijk is met snoeptomaatjes.

De ongeveer 15 kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar kregen bij Tomato World in Honselersdijk eerst een rondleiding in de kas. Daarna gingen ze onder leiding van chef-kok Marnix van Benschop een gevarieerde reeks gerechtjes met snoeptomaatjes bereiden, die ze daarna tijdens een feestelijke maaltijd zelf konden proeven. In de hoop dat dit na afloop de keuzes in de supermarkt zal gaan beïnvloeden van deze jonge consumenten en dat ze ambassadeur worden van de lekkere en gezonde tomaatjes. Er waren specifiek kinderen van foodbloggers uitgenodigd, in de verwachting dat de aanwezige ouders het enthousiasme van de kinderen over snoeptomaatjes en al de toepassingsmogelijkheden verder zullen verspreiden via social media.

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers