Doorgaan naar artikel

Jong verdelingsbedrijf bouwt kas

Image

Veredelingsbedrijf voor groentezaden Axia Seeds bouwt 6.500 vierkante meter veredelingsruimte bij de bestaande 12.000 vierkante meter in Naaldwijk.

De nieuwe kas krijgt vijf teeltafdelingen en een demokas. Het nieuwe veredelingsbedrijf in groentezaden onderscheidt zich door samenwerking met een groep tomatenteler. Sandor van Vliet, directeur van Axia: “Ons bedrijf groeit snel, vandaar deze uitbreiding. Wij zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe groenterassen en daarvoor is ruimte nodig.”

Het nieuwe zaadbedrijf richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van nieuwe rassen voor de grote segmenten in tros en los met nadruk op de belichte teelt. De broers Alois en Sandor van Vliet, afkomstig van Western Seed dat in 2007 werd overgenomen door Monsanto, denken dat er een markt is voor een klein veredelingsbedrijf dat sneller kan inspelen op de wensen van de telers.

Axia heeft aandelen uitgegeven aan tomatentelers. Zij ontvangen hiervoor dividend bij bedrijfswinsten en kopen betrokkenheid bij het veredelingsprogramma.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin