Doorgaan naar artikel

John Deere start onderhoudsprogramma oudere machines

John Deere biedt een inspectieprogramma en drie gradaties onderdelen voor oudere machines. - Foto: John Deere

John Deere biedt een inspectieprogramma en drie gradaties onderdelen voor oudere machines. - Foto: John Deere

John Deere komt met Expert Check 7+, een onderhouds- en inspectieprogramma voor John Deere-machines die ouder zijn dan 7 jaar. Tegelijkertijd introduceert de fabrikant een nieuw, goedkoper onderdelenmerk.

Expert Check 7+ bestaat uit een controle op 140 punten. Het programma is beschikbaar voor oudere John Deere-trekkers uit de 6-, 7- en 8-serie, maar ook voor zelfrijdende veldspuiten, rondebalenpersen en maaidorsers uit de C-, W- en T-serie.

Goed-beter-beststrategie

Naast het onderhoudsprogramma introduceert John Deere het onderdelenmerk ‘Alternatives by John Deere’. Daarvoor heeft de fabrikant een goed-beter-beststrategie ontwikkeld.

  • ‘Best’ betekent onderhoud en reparatie met originele onderdelen. Deze hebben dezelfde kwaliteitsstandaard als de onderdelen die af fabriek op een nieuwe machine zijn gemonteerd. John Deere biedt een volledige onderdelengarantie van een jaar.
  • ‘Beter’ zijn Remanufactured (Reman) ofwel fabrieksruil onderdelen. Dealers sturen defecte units terug naar John Deere. De fabrikant reviseert de units naar fabrieksspecificaties met nieuwe slijtdelen, maar met hergebruik van de bestaande behuizing en niet slijtende delen. De onderdelengarantie hiervoor is eveneens een jaar. De verkoopprijs is 20 tot 30% lager dan van het originele onderdeel.
  • ‘Goed’ is de meest voordelige oplossing. Alternatives by John Deere zijn onderdelen die een goede prijs-kwaliteitverhouding zouden hebben. Die onderdelen zijn geproduceerd voor John Deere volgens acceptabele kwaliteitseisen. Van veel gangbare modellen zijn veelal de snellopende onderhouds- en reparatie-artikelen voorhanden in een John Deere-verpakking. Ook hier geldt een jaar fabrieksgarantie. Deze zijn 20-30% lager geprijsd dan het Reman-onderdeel.
Beheer
WP Admin