Doorgaan naar artikel

John Deere komt met autonome trekker

Machinefabrikant John Deere introduceerde tijdens een persconferentie op CES 2022 in Las Vegas een autonome trekker.

Tijdens de persbijeenkomst op de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in de Verenigde Staten stelde John Deere een 8R-serie trekker voor met John Deere-cultivator en gps die autonoom kan werken. Deze is klaar voor serieproductie en zal later in 2022 beschikbaar zijn.


Tekst gaat door onder de foto

Zes paar camera’s zorgen voor 360 graden zicht rondom de trekker. Software analyseert de camerabeelden, herkent obstakels en berekent afstanden. - Foto’s: John Deere

Zes paar camera’s zorgen voor 360 graden zicht rondom de trekker. Software analyseert de camerabeelden, herkent obstakels en berekent afstanden. – Foto’s: John Deere

360 graden detectie

Zes paar camera’s zorgen voor 360 graden obstakeldetectie en voor het berekenen van afstanden. De camerabeelden worden in 100sten van een milliseconde geanalyseerd en bepalen of de machine doorrijdt of stopt. Ook bepaalt de software continu de positie van de trekker, op 2,5 cm nauwkeuring.


Tekst gaat door onder de video

Bediening via app

Voor gebruik rijdt de chauffeur de trekker naar het veld. Via de John Deere Operations Center Mobile app start hij de bewerking. De chauffeur hoeft niet aanwezig te zijn tijdens het werk en kan de trekker via de app in de gaten houden. De app voorziet in een live videoverbinding, toont foto’s, en je vindt er gegevens en metingen. Werksnelheid en machine-instellingen zijn op afstand via de app aan te passen. Bij afwijkingen of storingen krijgt de ‘chauffeur’ een melding.


Tekst gaat door onder de foto

Behalve het dak is ook het frontgewicht voorzien van camera’s.

Behalve het dak is ook het frontgewicht voorzien van camera’s.

Autonoom is toekomstbestendig

Volgens John Deere gaan autonome trekkers en machines boeren in de toekomst helpen de groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien. Zo kan met minder personeel, met minder beschikbaar land en in minder tijd, in wisselende omstandigheden aan de groeiende voedselbehoefte worden voldaan.

De autonome trekker aan het werk zonder chauffeur.

De autonome trekker aan het werk zonder chauffeur.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Victor Brooimans

freelancejournalist en eigenaar Victor Video

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin