Doorgaan naar artikel

‘Je snijdt de paprika’s eraan’

Het gewas van de groene paprika bij Lentsche Heyde in Duffel staat goed in balans.

Didier Algoet: “Wat je er beneden afsnijdt, komt er boven weer bij aan nieuwe zetting. Je snijdt de paprika’s er als het ware aan. Maar dat mag je ook verwachten rond deze tijd, met de zonnigste dagen, waarop het het langst licht is.”

Prijsdruk

Behalve het noodzakelijke dieven en indraaien is het nu dus vooral zo veel mogelijk oogsten. Daarbij is er helaas wat prijsdruk op het groenepaprika-segment. “Dat heb je altijd als er even wat minder kleurtjes zijn.” Veel telers met gekleurde paprika’s zitten even in een productie-dipje, nadat ze afgelopen weken flink gesneden hebben.

Hoge temperaturen

Overdag staat de temperatuur ingesteld op 21 graden Celsius. “Maar dat haal je met dit warme weer toch nooit meer.” Met 23 graden buiten ziet Algoet dat de kastemperatuur ook al weer naar 25 graden Celsius gestegen is. In de nacht wordt 18 graden aangehouden.

Spint kom je wel tegen, maar het breekt niet uit

Blij met coating op dek

Het gewas kon het warme weer en de hoge instraling goed aan. “Je bent dan wel blij dat er iets op het dek ligt”, doelend op de Redufuse coating. Die coating zal er tot ongeveer half augustus op blijven liggen. Tot die tijd blijft ook de instelling gehandhaafd dat het schermdoek aanvullend voor 30% dicht gaat, om de strook gewas onder de luchtramen te beschermen tegen te felle instraling.

Hyperparasitering bij luisbeheersing

Plagen zijn onder controle. Rupsen zijn nog niet aanwezig. “Spint kom je wel tegen, maar het breekt niet uit.” De swirskii en Macrolophus houden de spintdruk beheersbaar. “We hebben een week of drie geleden wel last gehad van wat hyperparasitering bij de luisbestrijding. Daardoor liep luis een beetje uit de hand. Je probeert zo lang mogelijk biologisch te bestrijden, maar toen was een correctie toch even nodig.”

Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin