Doorgaan naar artikel

Jaguar boort nieuwe kanalen aan na deelname Greenfood

Zweedse handelsgroep Greenfood laat overzeese inkoop over aan handelsbedrijf Jaguar na een deelname.

Greenfood heeft een aandeel genomen in Jaguar, specialist in overzeese inkoop uit Ridderkerk. Daarmee ontstaan voor het Nederlandse bedrijf meer groeimogelijkheden. Greenfood belevert grote supermarktketens in Scandinavië. De handelsonderneming heeft ook de saladebar-keten Picadeli in haar groep met 2.200 groente- en fruitsaladebars bij grote Europese horecaketens.

“Het zal voor ons een grote uitbreiding van de handelsactiviteiten betekenen’, zegt Kees Rijnhout, directeur van Jaguar. Greenfood is eigendom van investeringsmaatschappij Nordic Capital. De omzet van Greenfood in groente en fruit is circa € 500 miljoen.


Tekst gaat verder onder de foto.

Tot de groep van Greenfood behoort de Picadeli-keten, met saladeverkopen via moderne saladebars in horecaketens. - Foto: Greenfood

Tot de groep van Greenfood behoort de Picadeli-keten, met saladeverkopen via moderne saladebars in horecaketens. – Foto: Greenfood

Gering effect voor Nederlandse telers

Voor Nederlandse telers van groente en fruit is de deelname van Greenfood in Jaguar van minder betekenis. Jaguar neemt sporadisch Nederlands product mee in haar bestellingen van klanten. Greenfood heeft de intenties het minderheidsaandeel in Jaguar na een aantal jaren om te zetten in een meerderheidsaandeel.

Jaguar kan voor zijn wereldwijde netwerk van telers een betere vermarkting organiseren en de ‘hele plant leegverkopen’. Rijnhout: “De grote maten kunnen we afzetten in China, de kleinere op de Scandinavische markt.”

Greenfood heeft geen eigen productie. Rijnhout verwacht op termijn mee te denken over de strategie van Greenfood naar mogelijke achterwaartse integratie, oftewel investeringen in teelt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin