Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Jaarlijks een derde eruit en een derde stomen’

Koen en Jan van de Ven in Oisterwijk plukten op 20 oktober de laatste aardbeien van de stellingen. Daarmee viel de einddatum een fractie later dan normaal.
Jaarlijks een derde eruit en een derde stomen

Jaarlijks een derde eruit en een derde stomen

Koen en Jan van de Ven in Oisterwijk plukten op 20 oktober de laatste aardbeien van de stellingen. Daarmee viel de einddatum een fractie later dan normaal.

De meeste planten zijn ook al verwijderd. Van het kokossubstraat blijft een derde deel zitten, een derde deel wordt verwijderd, en een derde deel wordt gestoomd. “We telen dus altijd in vrij nieuwe kokos”, vertelt Koen van de Ven. Het stomen gebeurt in de winter, het materiaal wordt gebruikt voor het afvullen van de bakken tijdens het planten.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers