Doorgaan naar artikel

Investeren in zonnepanelen in ruil voor groente

Investeerders voor zonnepanelen aantrekken in ruil voor eigen producten.

Met deze actie start groentetelersorganisatie BioRomeo donderdag. In totaal willen de biologische boeren €40.000 crowdfunden om een eerste schuurdak te bedekken met zonnepanelen. Investeerders krijgen per €250 die zij investeren zes tegoedbonnen terug voor een groentepakket ter waarde van €50.

Via crowdfundingplatform zonnepanelendelen.nl wordt het project donderdag gelanceerd. Geïnteresseerde consumenten kunnen zich vanaf dan aanmelden om de zonnepanelen mee te financieren. In ruil daarvoor krijgen zij ‘Groen-te-goedbonnen’, goed voor pakketten met aardappels, groente en fruit van de bioboeren uit de Noordoostpolder, aangevuld met kaas en eieren. De pakketten worden vier keer per jaar met groenten van dat specifieke seizoen samengesteld. Daarnaast kunnen degene die hier niet in geïnteresseerd zijn ook gewoon rendement in euro’s uitbetaald krijgen.

Akkerbouwer Krispijn van den Dries is aanjager van het project en laat weten op deze manier “mensen een kans te willen geven ‘een verschil te maken’ op het gebied van duurzaamheid”. Doelstelling van de organisatie is om op deze manier mensen die zelf geen plaats hebben voor zonnepanelen toch de kans te geven om te investeren in duurzame energie, en dat met een rendement in eigen producten van de boeren.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Afbeelding
Kirsten Graumans

redacteur Boerderij en Food&Agribusiness

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin