Interventievolume glasgroente blijft intact

21-11-2016 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Worteltelers krijgen een groter deel van het quotum (maximaal 1.500 ton) dat Nederland is toegewezen uit de Russisch boycotregeling.

Het ministerie van Economische Zaken heeft ervoor gekozen de uitbreiding bij wortelen niet ten koste te laten gaan van het quotum (interventievolume) glasgroente. Dat blijkt uit een wijziging door het ministerie van de uitvoeringsregeling. Vooral wortel- en fruittelers maken gebruik van de regeling, zelfs zodanig dat het volume voor wortelen binnenkort wordt overschreden. Veel van die producten gaan naar de Voedselbank en die stroom wil EZ overeind houden.

Nederland heeft een quotum toegekend gekregen van 6.900 ton voor appelen en peren en voor 6.800 ton voor tomaten, wortelen, paprika’s, komkommers en augurken. In Nederland is daarvan 3.400 ton toegewezen aan worteltelers en 3.400 ton voor tomaten, paprika’s, komkommers en augurken. Daarbuiten is nog 3.000 ton beschikbaar voor overige producten. Het ministerie heeft nu besloten van die 3.000 ton maximaal de helft ook beschikbaar te tellen aan de worteltelers. Ook bij dit quotum kiest het ministerie er dus voor te voorkomen dat één productgroep het opkoopvolume geheel kan claimen.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer