Doorgaan naar artikel

Inspectie positief over groen onderwijs

Image

De belangstelling voor én de kwaliteit van het groene onderwijs neemt toe. Dat staat in ‘De Staat van het Onderwijs 2013-2014, het verslag van de Inspectie van het Onderwijs dat vandaag verschijnt.

Vooral de gemengde leerweg op het vmbo vertoont verbetering. Maar ook bij het mbo is de kwaliteit van de opleidingen op orde en het mbo-groen kent een hoog diploma-rendement. Geen enkele opleiding scoort onder de maat.

De kwaliteitszorg in het mbo blijft een aandachtspunt, met name het proces en de verankering daarvan. De AOC’s zijn zich hier van bewust en gaan hiermee aan de slag. “De kwaliteit is op orde, maar we moeten de processen beter borgen en inzichtelijk maken”, aldus Scilla van Cuijlenborg, beleidsadviseur mbo van de AOC Raad. “De verantwoordelijkheid van de examencommissies is bij de scholen goed op orde.”

Het groene onderwijs is blij met het hoge en nog stijgende percentage vmbo-afdelingen waar de basiskwaliteit goed is. Op de basisberoepsgerichte leerweg is het percentage nu 98,5%, in de kaderberoepsgerichte leerweg is dat 95,7%. De gemengde leerweg is met een inhaalslag bezig, hier is op 80,6% van de afdelingen de basiskwaliteit goed.

Klik hier voor ‘De Staat van het Onderwijs 2013-2014’

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin