Doorgaan naar artikel

Inspectie bezoekt kassen waar ze lang wegbleef

Image

De Inspectie SZW laat met een persbericht weten dat ze in de glastuinbouw bekende overtreders binnenkort opnieuw gaat inspecteren. Ook zullen inspecteurs bedrijven bezoeken waar ze lang niet zijn geweest.

Het is een poging van de inspectie bedrijven attent te maken op arbeidsrisico’s. Inspecteurs kijken met name naar de arbeidsrisico’s die te maken hebben met werken op hoogte, blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen en veilig werken met machines. De Inspectie bekijkt bijvoorbeeld of werknemers veilig werken op hoogte en er geen sprake is van valgevaar. In de glastuinbouw controleren inspecteurs of bedrijven de blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen en biociden voldoende beheersen.

De inspecteurs zullen sneller overgaan tot actie. Nieuwe regelingen uit 2013 leiden tot hogere boetes en het sneller inzetten van sancties. Er is daarbij speciale aandacht voor kinderen en jeugdigen. Naast arbeidsveiligheid wordt in beide sectoren ook bekeken of er geen sprake is van overtreding van de arbeidstijdenwet.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin